Политиката на Национално биро за осигурување (НБО) е да ја почитува Вашата приватност во однос на сите информации кои што можеме да ги собереме при Вашата посета на нашата веб-страна. Оваа Политика за приватност се однесува на страните nibm.com.mk/ и nbosiguruvanje.org.mk/.

Ние како Национално биро за осигурување ја почитуваме Вашата приватност и сме посветени на заштитата на личните информации што може да ни ги обезбедите преку веб-страната. Оваа политика за приватност е усвоена со цел корисниците да се информираат кои информации може да се соберат на нашата веб-страна, како ги користиме овие информации и под кои околности можеме да ги откриеме информациите на трети лица. Оваа Политика за приватност се однесува само на информациите што ги собираме преку Веб-страната и не се однесуваат на информации од други извори.

Оваа Политика за приватност поставена на нашата веб-страна, ги утврдува општите правила и политики кои ја регулираат Вашата употреба на нашата веб-страна. Во зависност од Вашите активности при посета на нашата веб-страна, можеби ќе треба да се согласите со дополнителни услови.
Интернет посетители


Како и повеќето веб-страни, Национално биро за осигурување (НБО) собира информации кои не се лични за идентификација, како што обично Ви овозможуваат веб прелистувачите и серверите, како што се типот на прелистувач, изборот на јазик, местото за референца и датумот и времето на секое барање за посетител. Целта на Национално биро за осигурување (НБО) за собирање на информации кои не се лични за идентификација е за подобро да се разбере како посетителите на Национално биро за осигурување (НБО) ја користат веб-страната.

Национално биро за осигурување (НБО), собира лични информации за идентификација како на пример адреси на Интернет протокол (IP) за најавени корисници . Национално биро за осигурување (НБО) открива само најавени кориснички IP адреси под истите околности што ги користи и открива лични информации за идентификација како што е опишано во продолжение.
Собирање на лични податоци за идентификување


Одредени посетители избираат да комуницираат на начин кој бара од Национално биро за осигурување (НБО) да собере лични информации за идентификација. Количеството и видот на информациите што ги собира НБО зависи од природата на интеракцијата.


Безбедност


Безбедноста на Вашите лични информации е важна за нас, но запомнете дека ниту еден метод за пренос на податоци преку Интернет, ниту методот за електронско складирање е 100% сигурен. Додека ние се стремиме да ги користиме комерцијално прифатливите средства за заштита на Вашите лични информации, не можеме да ја гарантираме нејзината апсолутна сигурност.


Линкови до надворешни страници


Нашата услуга може да содржи линкови до надворешни страници кои не се управувани од нас. Ако кликнете на линк од трета страна, ќе бидете упатени до веб-страната на третата страна. Ве советуваме да ја прегледате Политиката за приватност и условите на секоја веб-локација што ја посетувате. Ние немаме никаква контрола и не преземаме никаква одговорност за содржината, политиките за приватност или практиките на кои било трети страни, производи или услуги.


Заштита на одредени лични информации за идентификување


Национално биро за осигурување (НБО) открива потенцијално лични податоци за идентификација и лични информации само на своите вработени, изведувачи и здружени организации кои треба да ги знаат тие информации за да ги обработат во име на Национално биро за осигурување (НБО) или да обезбедат услуги достапни на веб-страната на Национално биро за осигурување (НБО) кои се согласиле да не ја објавуваат на други.

Национално биро за осигурување (НБО) нема да изнајмува или продава потенцијално лични податоци за идентификација. Освен на своите вработени, изведувачи и здружени организации, како што е опишано погоре, Национално биро за осигурување (НБО) открива потенцијално лични податоци за идентификација и лични податоци само како одговор на судски налог, судски налог или друго барање од Министерството за внатрешни работи, или кога Национално биро за осигурување (НБО) верува во добра верба дека откривањето е разумно неопходно за да се заштити имотот или правата на Национално биро за осигурување (НБО), трети страни или јавноста во целост.
Збирна статистика


Национално биро за осигурување (НБО) може да собира статистички податоци за однесувањето на посетителите на својата веб-страна. Национално биро за осигурување (НБО) може јавно да ги прикаже овие информации или да им ги достави на другите. Сепак, Национално биро за осигурување (НБО) не ги открива Вашите лични податоци за идентификација.


Колачиња


За да го збогатиме и усовршиме Вашето онлајн искуство, Национално биро за осигурување (НБО) користи “колачиња”, технологии и услуги што ги даваат другите за прикажување на персонализирана содржина, соодветно рекламирање и складирање на вашите преференции на Вашиот компјутер.

Колачињата (cookies) се мали текстуални датотеки, кои се сместуваат во Вашиот компјутер или мобилен телефон од страна на веб страниците кои ги посетувате. Овие текстуални датотеки можат да бидат прочитани од страна на веб страниците кои ги посетувате и да помогнат во Вашата идентификација кога повторно ќе ја отворите веб страницата.

Овие текстуални датотеки можат да бидат „постојани“ или „привремени“. Постојаните колачиња (cookies) остануваат на Вашиот компјутер и кога ќе го исклучите пребарувачот (ќе преминете во офлајн состојба), додека привремените се бришат штом го затворите интернет пребарувачот.

Национално биро за осигурување (НБО) користи колачиња за да ни помогнат да ги идентификуваме и да ги следиме посетителите, нивната употреба на https://nbosiguruvanje.org.mk/ и http://nibm.com.mk/ и нивните параметри за пристап до веб-страните.

Посетителите на Национално биро за осигурување (НБО) кои не сакаат да имаат колачиња поставени на нивните компјутери, треба да ги постават своите прелистувачи да одбиваат колачиња пред да ги користат веб-страниците на Национално биро за осигурување (НБО), со недостаток дека одредени карактеристики на веб-страниците на Национално биро за осигурување (НБО) не можат да функционираат правилно без помош на колачиња.

Продолжувајќи да се движите низ нашата веб-страна без да ги промените поставките за колачиња, со ова го признавате и се согласувате со користењето на колачиња од страна на Национално биро за осигурување (НБО).
Промени во политиката за приватност


Иако повеќето промени најверојатно ќе бидат мали, Национално биро за осигурување (НБО) може да ја менува својата Политика за приватност од време на време и во единствена дискреција на Национално биро за осигурување (НБО). Национално биро за осигурување (НБО) ги охрабрува посетителите често да ја проверуваат оваа страна за сите промени во Политиката за приватност. Вашата континуирана употреба на оваа страна по секоја промена во оваа Политика за приватност ќе претставува вашето прифаќање на таквата промена.
File TypeSizeFile Name
application/pdf 200 KB Политика на приватност.pdf